A lot of remodeling projects can be considered great sources of inspiration. It’s always interesting to see how old structures evolve over time, how they change but also how they sometimes stay true to their original design and character. Today we’re checking out a project that was completed in 2020 by studio Contech.

The extension features an asymmetrical, sloping roof which appears to be partially floating
The extension features an asymmetrical, sloping roof which appears to be partially floating

They worked on the renovation and expansion of a family residence located in Adelaide, Australia. The main goal was to give this 1950’s art deco house a series of spacious new living areas where the family can entertain. These were added in the new extension and they have a strong connection with the backyard which was one of the requirements.

The kitchen features a beautiful accent wall made from recycled bricks
The kitchen features a beautiful accent wall made from recycled bricks

What’s interesting about the Plympton Residence is the fact that it looks quite modest and understated from the street but it becomes more and more rich in details as you step inside and get to discover all the spaces. Also, the entrance has a direct line of sight towards the swimming pool in the backyard which instantly draws the guests in and gives them something to focus on as they go through the living area. 

This cozy living area has a super narrow horizontal window and a stylish wooden ceiling
This cozy living area has a super narrow horizontal window and a stylish wooden ceiling
The social areas transition seamlessly outside and onto a lower deck area
The social areas transition seamlessly outside and onto a lower deck area
This beautiful outdoor bar area is placed along the side of the house
This beautiful outdoor bar area is placed along the side of the house

There’s a strong focus on the outdoor areas and the transitions between the indoor spaces and the backyard. A large panoramic window frames a view of the pool and the polished concrete floor extends a bit outside, then transitioning onto a beautiful wooden deck. Although there’s not a ton of space outside, the backyard is filled with cool features such as a fire pit, a sheltered seating area, an outdoor bar and an alfresco dining area

The glazed walls and the extended concrete floor make the indoor and outdoor areas feel close
The glazed walls and the extended concrete floor make the indoor and outdoor areas feel close
A large wall mirror and a minimalistic glass shower enclosure give this bathroom a very open and airy look
A large wall mirror and a minimalistic glass shower enclosure give this bathroom a very open and airy look
The concrete bathtub is an unexpected but also really cool feature
The concrete bathtub is an unexpected but also really cool feature
A subtle band of LED lights marks the transition between the concrete floor and the wooden deck
A subtle band of LED lights marks the transition between the concrete floor and the wooden deck
The outdoor areas are partially open and partially sheltered underneath a wooden roof
The outdoor areas are partially open and partially sheltered underneath a wooden roof

The post Classic Art Deco Home Transformed By A Stylish New Extension appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *