For a space to truly feel like home it takes time and sometimes renovations and changes are in order. This is the story of a family home in Sydney, Australia which needed a remodel. Studio MCK Architecture + Interiors was happy to take on the challenge of transforming this place into a lovely home for a family of five. 

The living area is now bigger and brighter and has a strong connection with the backyard
The living area is now bigger and brighter and has a strong connection with the backyard

This transition was made in 2018. The original house had a rather modest footprint and the owners didn’t really want to expand beyond that. Rather than adding more volumes to the existing ones the architects and the owners reached an agreement to instead modify and optimize what was already there.

The glazed rear section of the house ensures a smooth transition between the indoor and outdoor areas
The glazed rear section of the house ensures a smooth transition between the indoor and outdoor areas

The new design chooses to embrace simplicity in every way. The original footprint was kept as it was and the layout was modified. Previously this was quite disorganized and the original layout didn’t really make the most of the available square footage. The new one improves the circulation between all the different areas of the house and makes the interior spaces look and feel more generous in size and more welcoming overall. 

Simplicity was embraced throughout the entire house and that is reflected in the colors and finishes used
Simplicity was embraced throughout the entire house and that is reflected in the colors and finishes used

The main objectives of the renovation were quite simple and expected from such a project. The owners wanted to have more space in the living room, a space where they could work from home, an extra bedroom and a better connection with the garden and the outdoors in general. These requests were fulfilled without having to expand the house. The same modest footprint is now complemented by a well-organized and generous interior and that’s exactly what the goal of this project was from the very beginning.

The living area features a really cool oversized light fixture which draws attention to the high ceiling
The living area features a really cool oversized light fixture which draws attention to the high ceiling
The double-height living area gets lots of natural light and has a very fresh and airy ambiance
The double-height living area gets lots of natural light and has a very fresh and airy ambiance
The indoor kitchen area is complemented by an outdoor grill station just to the left
The indoor kitchen area is complemented by an outdoor grill station just to the left
The cleverly-integrated roof windows light up the cozy upstairs areas
The cleverly-integrated roof windows light up the cozy upstairs areas
The entrance features a curved archway which transitions into the rest of the interior spaces
The entrance features a curved archway which transitions into the rest of the interior spaces
A small skylight brings natural light into this minimalistic bathroom
A small skylight brings natural light into this minimalistic bathroom
The bedrooms are also kept very simple, with white walls and ceilings for an open and airy feel
The bedrooms are also kept very simple, with white walls and ceilings for an open and airy feel
The modern and minimalistic interior contrasts with the original exterior of the house which was kept intact
The modern and minimalistic interior contrasts with the original exterior of the house which was kept intact

The post Modest Family Home In Sydney Updated With A New Layout And Simplified Interior appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *