The London house is atypical to say the least. It enjoys a really nice location on a fairly secluded site without much exposure to other neighboring structure or to the street. This gave architecture studio Eldridge London, the one responsible for this wonderful project, the opportunity to create something unique and special. 

The ground floor features a sunken living room with a perfect view of the entire rear garden
The ground floor features a sunken living room with a perfect view of the entire rear garden

They designed the house to be very open to its immediate surroundings which is to be expected given the topography and location. However, what was completely unexpected was the actual design that the team came up with for this project. 

The first floor is considerably smaller in size and floating on top of the main volume which has a green roof
The first floor is considerably smaller in size and floating on top of the main volume which has a green roof
The garden has a beautiful tiered design which creates separate points of interest
The garden has a beautiful tiered design which creates separate points of interest

The house has a very contemporary and futuristic sort of aesthetic, with big curved volumes, entire walls made of glass and sections that seem to be floating. The team also made sure to take a holistic approach and to also design the landscape and outdoor areas around the house in the same way in order to create a truly immersive experience. The house is fully open to the garden and rear section of the site, featuring a glazed ground floor area that curves in an oval shape and takes in as much of the view as possible. It’s a case of nature and architecture working hand in hand and complement each other perfectly and that results in a memorable design.

The interior design makes use of strong accent materials and puts an emphasis on texture and shape
The interior design makes use of strong accent materials and puts an emphasis on texture and shape
The kitchen island has an attached semi-circular raised platform which adds dynamism to the decor
The kitchen island has an attached semi-circular raised platform which adds dynamism to the decor
The master bedroom suite occupies the entire upper level and has a great view of the garden
The master bedroom suite occupies the entire upper level and has a great view of the garden
The curved glass facade creates a very immersive decor, allowing the landscape to envelop the house
The curved glass facade creates a very immersive decor, allowing the landscape to envelop the house
The minimalism of this bathroom puts all the attention on the beautiful white marble that covers the walls and the floor
The minimalism of this bathroom puts all the attention on the beautiful white marble that covers the walls and the floor
Marble was used extensively throughout the house and adds a refined and timeless feel to the decor
Marble was used extensively throughout the house and adds a refined and timeless feel to the decor
A guest bedroom is placed on the ground floor and has easy access outside
A guest bedroom is placed on the ground floor and has easy access outside

In many aspects, this is actually a conventional home. It has a big backyard and a beautiful garden with lots of greenery, flowers, trees, decorative water features and even a garden shed. It’s the way in which these elements are designed that makes this such as an interesting and inspiring project. Inside, the main living areas are placed on the ground floor. There’s a stylish sunken sitting area with a curved sectional facing the garden and a minimalistic kitchen with a raised island platform.

The curved glass wall links together al the the spaces on the ground floor creating a really organic layout
The curved glass wall links together al the the spaces on the ground floor creating a really organic layout

The entire first floor is dedicated to the master bedroom and the floors are connected by a spiral staircase encased in a cylindrical space made of concrete. There’s also a guest bedroom on the ground floor towards the rear section as well as a home gym with outdoor access. The first floor appears to be floating, detached from the main volume and suspended on strong pillars, creating a big terrace surrounded by a rooftop garden

The large ground floor volume has a green roof which can be admired from the master bedroom
The large ground floor volume has a green roof which can be admired from the master bedroom

The post A Splendid House In London With Curved Glass Walls And A Beautiful Garden appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *