After a long period of planning and talking with their clients about their vision for this new house, studio JNDA completed one of the most wonderful and well-thought projects we’ve had the pleasure of looking at lately.

The exterior of the house features a modern design with a few graphic and sculptural details that emphasize the unique architecture
The exterior of the house features a modern design with a few graphic and sculptural details that emphasize the unique architecture

It’s a residence situated in Yongin-Si, in South Korea with a really great location that gives it a direct and unobstructed view of a mountain and the beautiful nearby forest. This gorgeous location was what inspired the owners to want a house that takes advantage of this area and which they can customize according to their own needs. 

The site was chosen for its openness and the fact that the view from here is not obstructed by any neighboring buildings
The site was chosen for its openness and the fact that the view from here is not obstructed by any neighboring buildings
This beautiful circular bathtub area has one of the best views in the house
This beautiful circular bathtub area has one of the best views in the house

The house has an interesting internal structure where each of the three floors has a very specific function. The ground floor is where the common areas like the room, dining area, kitchen and reception space for guests are situated. It’s a place where everyone can spend time together as a family or with friends and it has easy access outdoors. The middle floor houses the private areas including all of the bedrooms, a dressing room and a bathroom with a gorgeous view of the forest. The top floor is also a private space but in a different sense. This is an area where the owners can come to relax and meditate, with a terrace, a place to hang a hammock and a large East-facing window that allows them to see the rising sun early in the morning. 

The staircases which connect the floors are not designed to stand out or to make a big statement
The staircases which connect the floors are not designed to stand out or to make a big statement
The top floor is a private space for meditating, enjoying the beautiful views and looking at the sky
The top floor is a private space for meditating, enjoying the beautiful views and looking at the sky

These gradual changes give a clear image of what each floor is intended for. The vertical organization allows these areas to remain separate and creates a clear distinction between them but also means the higher up they are the most impressive and beautiful the views get. It was important for the scenery and the surrounding landscape to have an impact on the interior design and the ambiance. The minimalist decor and the extensive use of natural wood throughout the house help to create an immersive experience and to give the impressive of being in the forest in an abstract way. 

The pitched roof doesn't have any overhangs which gives the house a very clean and minimal aesthetic
The pitched roof doesn’t have any overhangs which gives the house a very clean and minimal aesthetic
This open terrace area at the top gives a nice view over the rest of the neighborhood
This open terrace area at the top gives a nice view over the rest of the neighborhood
The windows up at the top merge into skylights creating these beautiful spots bathed in natural sunlight
The windows up at the top merge into skylights creating these beautiful spots bathed in natural sunlight
The staircase door blends into the walls, keeping this area simple and without any distractions
The staircase door blends into the walls, keeping this area simple and without any distractions

The post A Beautiful House In South Korea With A Meditation Room And A Zen Bathroom appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *