Image hover effect image

Happy Addons

Best Elementor Addons

This is the of the sentence.

Add Your Heading Text Here

Happy Info Box Title

Happy info box description goes here

Button Text
Tooltip content
Step 1

Start Marketing

consectetur adipiscing elit, sed do
eiusmod Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur.

Premium Addons

This is
  • Designer
  • Developer
  • Awesome
Text

Premium Title

0

Dual Heading Example

Insert a meaningful line to evaluate the headline.

Happy Gradient Heading

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds
100%

Default title

Default description

100%

Default title

Default description

Când sunt mici, copiii sunt protejați de treburile casnice, ele neaflandu–se printre preocupările copilăriei dar… toți piticii cresc și responsabilitatea ar trebui să își facă loc în viețile lor.

Cum poți face ca al tău copil să te ajute la treburile casnice? Pare o misiune imposibilă!

Cativa pași pe care I poti folosi pentru a-ți determina copilul să fie mai cooperant când vine vorba de munca din gospodărie!

Lucrați în echipă

Simplu și eficient.Faceti curățenie împreună. Facand acest proces distractive, curățenia poate fi văzută și ca timp de calitate petrecut împreună. Responsabilizand copilul îl poti ajuta să înțeleagă că este important să te ajute și totodată este o activitate pe care o faceți cot la cot, într-un mod simpatic și distractiv.

Fii creativ

Un mod de a motiva copiii este sa il faci sa simta ca face parte dintr-un proiect foarte important și sigur se va simți și el la fel de importanț. Treburile casnice le arată copiilor că familiile sunt construite pe baza ajutorului și că membrii familiei trebuie să se ajute reciproc.

 

Transformă gătitul în „timp de joacă”–Gătitul poate sa devina o adevărată petrecere.

Schimbă rutina.

Lasă copiii să planifice mesele, dar provoacă-i să nu gătească același preparat de mai multe ori, acest lucru permitandu-le să își dezvolte abilitățile de planificare și organizare transformand totul intr– o activitate distractivă si nu in ceva plictisitor. Copii pot avea o imaginatie bogata si pot pregati preparate neobisnuite.Permite–le sa faca asta dar roaga–I sa fie comestibile.

Gândește amplu

Când copiilor li se permite să participe la un proiect important, se simt cu adevărat speciali, fie că vorbim despre curățenia în familie Chiar dacă cei mici pot spune și acționa ca și cum nu ar vrea să contribuie la treburile casnice, de fapt vor să te facă mândru și să jongleze cu sentimentul de a se simți importanți. Încurajează-ți și laudă-ți copilul pentru ca participa la treburile casnice. Niciodata nu îi spune: „Pentru că așa vreau eu” sau „Pentru că așa trebuie”! Spune-i cât de important este ca el să participe la aceste acțiuni și ajută-l să înțeleagă cât de bine se va simți după.

Permite-le copiilor o anumită autonomie

Nu face pe seful pentru ca nu este motivant pentru copii. Lasă-i să ofere soluții și să vină cu contribuțiile proprii. Acest lucru este esențial pentru a-și păstra sentimentul de încredere în sine și de auto-validare. Cheia este să nu folosești un limbaj de control, autoritar. În loc să le dictezi copiilor ce ar trebui să facă, folosește sugestii blânde precum: „M–ar ajuta enorm de mult dacă …” sau „ Uite, este ora X si e timpul să hrănești catelul”.

Oferă-le încredere copiilor tăi si motiveaza-i în sens pozitiv. Cu cât se simt mai independenți, cu atât vor fi mai motivați să își asume sarcini și să le îndeplinească de la început până la sfârșit.