Poate te regasesti si tu intr–un moment in care copilul tau gaseste o groază de motive de nemulțumire și se plânge tot timpul.

  Văicăreala lui continuă te face să nu mai suporti să petreaci timp cu el.Ti–ai dori sa te faci invizibila si sa evadezi undeva unde sa nu mai auzi si sa nu mai vezi nimic si apoi sa te intorci cand lucrurile sau aranjat asa cum vrei tu sau cum le vezi tu? Sigur a existat macar un moment in viata ta cand ai simtit toate aceste lucruri. Si sigur inca nu ai făcut o evaluare și ai continuat să tot vrei sa evadezi pentru ca nu mai poti si pentru ca simti ca ai nevoie sa te relaxezi si tu putin.

  Consideri ca ai facut tot ce depindea de tine,gasesti mereu scuza ca nu intelegi de ce face asta si nu asta pentru ca tu i–ai tot explicat si l–ai tot invatat ce sa faca si ce sa nu faca, pentru ca tu stii, si pentru ca tu ai mai multa experienta,etc….dar este clar ca in acest moment intentia inconstienta este sa facem tot ce putem pentru a schimba atitudinea copilului si nu atitudinea noastra.

 Si acum as vrea sa te intreb:

 Acest comportament a fost din totdeauna sau s–a instalat pe parcurs?

 Incearca sa indentifici momentul cand au inceput toate aceste vaicareli si nemultumiri.Si aici pot veni cu o sugestie:poate a fost un moment cand a vrut sa atraga atentia dar sigur tu stii mai bine si poti identifica momentul dar chiar dacă îti este greu să accepti,iti spun ca este vorba doar despre atitudinea ta.

 Ok! Sa zicem ca asa este si ce am de făcut, atunci?

  Bună întrebare! Ce simți tu că ai de făcut acum?

 

Doar schimba–ti atitudinea si vei vede ca realitatea se va schimba, i vei acorda copilului tau spațiul necesar pentru a trece prin acest proces.Sigur au fost momente când și tu ți-ai fi dorit ca cei din jur să se schimbe si ai fost dezamagita ca acest lucru nu s–a intamplat. Da cel mai important este să conștientizezi că, indiferent de circumstanțe, tu te poți schimba doar pe tine.

  Fiecare dintre noi avand “propria călătorie” în această viață, propriile lecții de învățat. Oricât de mult ți-ai dori să-ți ajuți copilul sau pe cei dragi, renunță să ii presezi. Toate vin la timpul lor pentru că ei au propriul lor ritm de evoluție.

  Fă tot ce poți în ceea ce te privește pe tine și celorlalți acordă-le spațiul necesar evoluției în ritmul lor natural. Asta îți va schimba întreaga viață.