Orice modificare a sanatatii gravidei poate perturba formarea dintilor de lapte ai copilului, dar si a celor permanenti. 

  Dintii de lapte se dezvolta incepand din luna a treia intrauterin, iar cei definitivi incepand cu luna a patra intrauterin. De aceea, orice modificare a sanatatii femeii gravide poate perturba formarea atat a dintilor de lapte, cat si a celor permanenti.

noutati

  Simptomele ce insotesc eruptia dintilor de lapte sunt:

–agitatie;

–o usoara inrosire a gingiilor;

–lipsa somnului;

–hipersalivatia;

–uneori chiar si o usoara crestere a temperaturii

–lipsa poftei de mancare;

–scaune mai moi;

  Igiena dentară poate să înceapă chiar înainte de apariția primului dințișor. Astfel, poți folosi o compresă sterilă înmuiată în apă curatand gingiile bebelușului de bacterii și astfel il si acomodezi cu acest process. Apoi, odată cu apariția primului dinte, poți începe să folosești o perie din silicon cu peri moi și puțină apă.

  După vârsta de un an poți să folosești și o pastă de dinți fără fluor.

  Curățarea dinților trebuie efectuată zilnic.

  Eu personal am folosit o pasta de dinti cu clorofila( rol antioxidant) si propolis cu effect germicid,antiinflamator,si dezinfectant dar fara fluor.

Erupția dinților la bebeluși este o etapă normală pentru cei mici și tocmai de aceea ar trebui să știi care sunt simptomele asociate, dar și ce poți să faci ca să alini durerile ce însoțesc apariția primilor dinți.

  Masaj gingival – o metodă prin care poți calma temporar durerea este să masezi ușor cu degetul gingiile bebelușului.

  Eu personal am folosit o pasta de dinti cu clorofila( rol antioxidant) si propolis cu effect germicid,antiinflamator,si dezinfectant dar fara fluor, pentru fetita mea si nu am stiut ce inseamna nopti pierdute din cauza dintisorilor .

  Copiii cuminti se spala pe dinti